Ars Liberan grafiikkaa Ars Liberan grafiikkaa

Teokset vasemmalta: Unto Heikkinen Satamanostureita, 1954, Eino Ahonen Vyöhykkeellä, 1963, Anita Ermala Kattoja, 1952, Matti Waskilampi Kultarannikko, 1962

Ars Liberan työhuonetta käytiin varustelemaan taidegrafiikan tarvikkeilla: tilaus etsausprässin saamiseksi tehtiin 1958 joulukuussa. "Puristimen hankinta on kuopiolaisille kuvantekijöille samaa kuin tukikohdan rakentaminen kuuhun avaruusmatkailulle", Oka Karvonen sanoi. Seura tarjosi myös graafisen alan koulutusta jäsenilleen. Ensimmäinen kurssi järjestettiin vuoden 1959 alussa syväpainotekniikasta Juha Järveläisen, Unto Heikkisen ja Viktor Kuuselan johdolla.

Tauno Gröndahlin pyynnöstä Aukusti Tuhka osallistui Helsingistä käsin ideoimaan myös litoprässin hankkimista. Se saatiin "lähes romuhintaan" Maanmittaushallituksen konttorista jo vuonna 1960, mutta sitä ei osattu Kuopossa koota. Vasta 1963 prässi saatiin toimintakuntoon, kun Tuhka lähetti oman työtoverinsa, kivipainaja Lennart Fagerin kuopiolaisten avuksi. Eino Ahonen sekä seuran muita kuvataiteilijoita oli talkoissa mukana. Litokivet ja hiomapöytä saatiin Tuhkalta lahjoituksensa 1964. Ahkerimmin grafiikanvälineitä käyttivät juuri Eino Ahonen ja Matti Waskilampi.